Alkohoolsed joogid
Ristsõna
Klassikaline viin sisaldab
- vett, etanooli ja maitseaineid
- vett ja etanooli
- vett, mett ja piiritust
Etanooli valem
- CH3CH2OH
- CH3CHOH
- CH2CH2OH
Viina serveerimistemperatuur
- 7-12 ºC
- 12-20 ºC
- 17-22 ºC
Tekiila jaguneb (4 õiget vastust):
- silver
- gold
- reposado
- anejo
- prego
Konjaki valmistamisel kasutatakse kolme viinamarja sorti
- Folle Blance, Chardonnay ja Ugni Blanc
- Ugni Blanc, Colombard ja Folle Blance
Whiskey on the rocks tähendab eesti keeles
- viski mahlaga
- viski jääga
- viski soodaveega
Linnaseviskid jagunevad:
- linnaseviski ja viljaviski
- linnaseviski ja ühelinnaseviski
Tipptekiilasid, mis on aastaid tammevaadis laagerdunud serveeritakse
- shotklaasist
- aroomiklaasist
Neli tuntumat likööri
- Cointreau, Galliano, Peruu, Campri
- Cointreau, Galliano, Perno, Campari
Armanjaki valmistatakse Edela-Prantsusmaal
- Cognac´is
- Gacogne´is
Jenever tähendab eesti keeles
- kapsas
- kadakas
- kanarbik
Rumm jaguneb
- valge, kuldne, tume ja vürtsitatud
- valge, kuldne, vürtsikas ja tume
- valge, hele ja kuldne
Konjaki ametlikud kvaliteedi klassid on
- V.S; V.S.O.P ja X.O
- NB; PS ja X.O
- V.S; V.S.O.T ja X.O
Rummi valmistatakse